logo

E-mailexpeditie voor leidinggevenden: Op naar een betere dialoog binnen uw team!

Weet u wat er in uw team speelt? Voor een gezond en veilig werkklimaat op de universiteit is het belangrijk om binnen het team of de vakgroep regelmatig met elkaar in gesprek te gaan over actuele thema’s als loopbaanontwikkeling of werkdruk. Als leidinggevende heeft u hierin een sleutelrol. Samen kunt u kijken wat het team nodig heeft en nieuwe afspraken maken. Met onze gratis e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ krijgt u handvatten voor deze oplossingsgerichte aanpak.

In de gratis e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ coachen we u via wekelijkse mails met bondige informatie, praktijkgerichte filmpjes, concrete opdrachten, en handige tips naar een waardevolle en veilige dialoog binnen uw team. Een gebruiksvriendelijke manier van leren die u niets kost, maar veel oplevert.

Voor wie?

Deze e-mailexpeditie is geschikt voor iedere leidinggevende op de universiteit die de dialoog binnen het team belangrijk vindt en hiermee aan de slag wil.

Wat levert het u op?

Met de e-mailexpeditie ontvangt u 11 weken lang 11 e-mails waarmee u:

  • inzicht krijgt in verschillende vormen van leidinggeven en in uw eigen manier van leidinggeven;
  • een oplossingsgericht gesprek leert te stimuleren binnen uw team over een gewenst thema (bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, waarderen en belonen in teamverband, of werk- en prestatiedruk);
  • met kant-en-klare vragen de oplossingsgerichte dialoog op gang kunt brengen;
  • gelijk aan de slag kunt met de basisstappen van teamcoaching;
  • handvatten krijgt om te herkennen in welke fase uw team zich bevindt en hoe u daar als leidinggevende mee omgaat;
  • gouden tips krijgt voor een goede teamdialoog;
  • een vertrouwensbasis creëert voor het geven en ontvangen van feedback;
  • de betrokkenheid naar een hoger niveau tilt;
  • direct aan de slag kunt met uw eigen team!

De e-mailexpeditie is gebaseerd op een succesvolle aanpak uit de zorg (IZZ-aanpak), die effectief is gebleken om een veilig en gezond werkklimaat te creëren en een veilige dialoog te voeren. De deelnemende teams bleken een groter zelforganiserend vermogen te hebben en medewerkers ervaren minder klachten.

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden voor de e-mailexpeditie.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds.